Asculta fragmente din emisiunile radio, emisiunea TV Fata in fata, precum si alte resurse audio si video

click here for 
english version
 
> Iti oferim gratuit revista Crestinul in actiune. O gasesti pe acest site in intregime. 
 

 
cine suntem noi...ce ne defineste...ce ne caracterizeaza...
Declaratie de misiune
Ingerul care zboara prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru a o transmite tuturor locuitorilor pamantului, de orice etnie si limba (Apocalipsa, capitolul 14) a fost considerat de unii ca fiind televiziunea prin satelit, pusa la dispozitia mesajului crestin in aceste zile din urma ale istoriei umanitatii. Desi nu subscriem numaidecat la aceasta interpretare, nu ne ascundem nici o clipa dorinta de a fi o televiziune care informeaza prompt si obiectiv. Suntem RTN (Romanian Television Network), o ramura a organizatiei “International Mission Alliance” ( www.missionalliance.org ). Existam si lucram pentru vorbitorii de limba romana de pe intreg teritoriul Statelor Unite si al Canadei (carora le transmitem prin intermediul retelei de satelit Romanian Satellite Network, respectiv pe canalul RSC1), ca si pentru ceilalti vorbitori de limba romana de pe planeta. In zona metropolei Chicago si a suburbiilor sale emitem pe canalul 48 air (WFBT) si pe canalul 248 al retelei de cablu „Comcast”. Cele mai arzatoare preocupari ale noastre vizeaza efortul de a tine pasul cu toate posibilitatile tehnologice moderne, in scopul ca demersurile mediatice pe care le facem sa ajunga la telespectatorii nostri rapid, indiferent de distanta care ne desparte si pastrand impecabila calitatea productiilor noastre – atat din punct de vedere jurnalistic, cat si tehnic. In acest scop am produs si dezvoltat site-ul de fata, prin care RTN a devenit o televiziune care emite live pe Internet. Stirile sunt proaspete mereu, informatiile sunt obiective si echilibrate, luptam permanent pentru a nu pierde „pulsul” evenimentelor si nu ne este teama sa interpretam intamplarile cotidiene dincolo de pojghita aparentelor. Ne-am facut o adevarata traditie a dezbaterilor de idei, emisiunea „Fata in fata” devenind – credem – un standard in ceea ce inseamna conceptul de discutie de larg interes. Oameni simpli sau personalitati, fapte spontane sau evenimente istorice demult consumate, scene de viata sau framantari sociale mai ample – toate intra in zona noastra de interes. Pentru ca avem o singura preocupare: aceea de a fi alaturi de telespectatorii nostril, constienti fiind de importanta si semnificatia timpului in care traim.
 
Despre Televiziunea Crestină Română


Petru Amarei
Fondator/Presedinte
Pentru biografie faceţi click pe nume
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atunci cand s-a intors la Dumnezeu, Petru Amarei marturiseste ca a dorit din toata inima sa faca ceva pentru Evanghelie. Bucuria mantuirii si dorinta de a sluji l-au trimis mai intai pe campul de misiune. In anul 1994, a vizitat Republica Moldova. Starea trista a copiilor din orfelinatele de acolo, saracia generalizata, l-au determinat sa doreasca sa ii ajute mai mult. Intors in America, a solicitat ajutor pentru aceste orfelinate de la intreaga comunitate romaneasca din Chicago. Apelul sau avut un bun ecou in inimile fratilor nostri. Multe biserici s-au implicat si au adunat ajutoare pentru Republica Moldova Ca sa aiba si mai mult impact, Petru s-a gandit sa faca un anunt la televiziune. Pe atunci exista un singur program in limba romana. Asa l-a intalnit pe realizatorul primei emisiuni in limba romana din Chicago, Luciano Saber.

Acesta a fost impresionat de zelul lui Petru si a vrut sa stie ce motive are sa faca aceste eforturi. Cand a aflat ca totul este absolut dezinteresat, pentru binele semenilor si pentru slava lui Dumnezeu, Luciano i s-a alaturat lui Petru din toata inima. “Ce as putea eu face pentru Dumnezeu?” a intrebat Luciano. “Hai sa facem o emisiune TV crestina” i-a raspuns Petru. Asa a inceput emisiunea crestina, pentru prima data la 02 aprilie 1994. Entuziasmul realizatorilor ei s-a confruntat curand cu dificultatile inerente oricarui inceput. Lipsa spatiului, a resurselor, eforturile cerute de acest proiect nu l-au impiedicat insa pe fondatorul televiziunii sa persevereze. Luciano, care astazi locuieste in Los Angeles isi aminteste:

“Petru Amarei si cu mine am avut acest vis in primavara anului 1994 si in acesti doisprezece ani, visul nostru a crescut mereu devenind o realitate solida. De la studioul de casa de pe strada Elston, la studiourile Polvision, la perioada de la WCFC-TV38 si apoi la propriile studiouri digitale, visul nostru s-a materializat intr-o binecuvantare reala si constanta”… Invatand din mers, Petru a acumulat si si-a perfectionat cunostintele despre televiziune. “La inceput nu stiam nimic, decat ca vreau sa fac o emisiune crestina. In timp, am invatat multe” Unul dintre mentorii sai in televiziune este Jerry Rose, realizator crestin din Chicago, care i-a dat voie sa foloseasca studioul “TV-38”, actualmente “Total Living Network” Gasirea timpului de inregistrare nu a fost usoara. Dupa cateva saptamani, Rose a venit cu solutia: cateva ore sambata dimineata. “Ma trezeam in fiecare sambata la 5 dimineata ca sa realizez emisiunea” isi aminteste Petru Amarei. Trebuia dus echipamentul, instalat in studio, pregatit fiecare detaliu. Pe la ora 10 soseau invitatii”.

Despre acea perioada, Jerry Rose spune:
“Sunt fericit ca misiunea noastra a avut sansa sa fie parte din inceputurile Televiziunii Crestine Romane. Aceasta este o lucrare extraordinara pentru comunitatea romaneasca din Chicago si din toate locurile unde este receptata. Petru trebuie laudat nu doar pentru viziunea sa ci si pentru perseverenta cu care a urmarit-o. Televiziunea Crestina Romana s-a asezat ca o lucrare solida si eu sunt fericit ca TLN a putut fi de folos pentru ea”. Comunitatea romana din Chicago a inceput sa cunoasca beneficiile emisiunii realizate de Petru Amarei. In curand, audienta a crescut considerabil. Bisericile romanesti au fost incurajate in scopul si menirea lor. Daca la inceput cineva ar fi putut considera acest proiect ca o mica extravaganta a cuiva care doreste sa-si cheltuiasca banii pe unde TV, in timp, toti au inteles valoarea si seriozitatea acestui demers. Evenimentele importante au fost reflectate de televiziunea crestina, facand astfel accesibila comunitatii romanesti comunicarea lor dar si participarea la aceste evenimente.

Recunoastrea nu a intarziat sa apara. Rolului Televiziunii crestine romane pentru comunitatea romaneasca din America a fost recunoscut si de oficialitati, atat cele americane cat si cele ale statului roman. “...Televiziunea Crestina Romana reprezinta un mijloc relevant de promovare a valorilor si traditiilor romanesti, avand capacitatea de a contribui in mod efectiv la intarirea coeziunii intre romanii americani – una dintre cerintele fundamentale pentru consolidarea pozitiei comunitatii romano-americane in randul minoritatilor etnice din Statele Unite”...(Sorin Ducaru, Ambasadorul Romaniei la Washington, D.C.) “Adresam inimoasei echipe a Televiziunii Crestine Romane din Chicago sincere felicitari si intreaga noastra admiratie pentru entuziasmul si pasiunea pe care le-ati dovedit in cei 12 ani de activitate in mijlocul si pentru comunitatea romano-americana din zona de mid-west a SUA. Prin munca nascuta din dragoste si pretuire fata de fratii romani, aveti nobilul merit de a pastra si promova spiritul si valorile culturale romanesti, inlaturand barierele de timp si spatiu dintre cele doua continente. Va uram mult succes in tot ceea ce infaptuiti! Dumnezeu sa va fie alaturi! Cu sinceritate”… (George Predescu, Consul General al Romaniei la Chicago)

Toti cei trei presedinti ai Romaniei de dupa Revolutie, ministri de externe, ambasadorii Romaniei in Statele Unite, consulul general din Chicago, au fost cel putin o data prin studiourile Televiziunii Crestine Romane sau in emisiunile noastre. Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, senatori si congresmani stiu cu totii ca pentru a ajunge in contact cu comunitatea romana din Chicago cea mai rapida si mai eficienta cale este sa se adreseze Televiziunii Crestine Romane De asemenea, bisericile romanesti gasesc in televiziunea crestina un aliat de nadejde. “Televiziunea Romana din Chicago a constituit de-alungul anilor un liant al unitatii pentru comunitatea romaneasca. Bisericile au beneficiat datorita mediatizarii pozitive in cadrul comunitatii. Televiziunea a lansat mereu o chemare la o depasire a parohialismului sectar, la implicare strategica in comunitate si in Romania. Apreciez constanta lor in tot ce-au facut si modestia cu care au tras la carul spiritualitatii romanesti. Le dorim success in continuare”. (Florin Cimpean, Pastorul Senior al biserici Philadelphia Romanian Church of God)

In prezent, televiziunea functioneaza in spatiu propriu (inaugurat in anul 2003), transmite si prin satelit in SUA si Canada si poate fi urmarita pe internet. A doisprezecea anivesare va aduce cu sine si cateva schimbari in strategia din ce in ce mai indrazneata a televiziunii. Un nou website, o noua grila de programe si un proiect ambitios de dezvoltare sunt cateva dintre directiile pe care le urmareste echipa condusa de Petru Amarei. Doisprezece ani era varsta la care fiecare baiat evreu era confirmat la Templu. La doisprezece ani, televiziunea crestina romana din Chicago si-a obtinut deja confirmarea.


L. Cretan

 


 
 

Fatal error: Cannot redeclare Hex2Bin() in /home2/petru/public_html/romaniantv.org/include/util.php on line 62